3.9.09

Perquè les mosques molesten a les vaques?


Seguint amb els contes africans, avui en toca un de orígen Nigerià:

Quan Adiaha Umo era reina de Calabar, essent molt rica i hospitalaria solia donar grans banquets a tots els animals domèstics, però mai invitava als animals salvatges perquè els tenia por.

En una de les festes que va donar, hi havia tres grans taules, i va dir a la vaca que com que era l'animal més gran dels presents, s'assentaria al principi de la taula i distribuiria el menjar als demés. La vaca va dir que així ho faria i va començar a distribuir el primer plat, però es va oblidar de la mosca perquè era molt petita.

Quan la mosca ho va veure, va demanar a la vaca que li donés la seva part, però la vaca va dir: "estigues tranquil.la, has de tenir paciència".

Quan va arribar el segón plat, la mosca un altre cop va demanar la seva part a la vaca, però la vaca es va senyalar el seu propi ull i li va dir a la mosca que rebria el seu menjar més tard.

Finalment, tots els plats es van acabar i la mosca, sense haver rebut menjar, se'n va anar a dormir sense sopar.

Al dia següent la mosca es va queixar a la reina, la qual va decidir qeu, com que la vaca no havia donat a la mosca la seva part, sino que havia assenyalat el seu ull, en el futur la mosca sempre obtindria el menjar dels ulls de la vaca i inclús ara, a on sigui que hi ha vaques, sempre hi ha mosques alimantant-se als seus ulls, d'acord amb les ordres de la reina.


.

5 comentaris:

marta ha dit...

mosques mosques, i que empipadores son...

Nür ha dit...

Ah, donç si és per aixo, s'ho tenen merescut les vaques! :D

Petons,
Nür

PD: Sí, estic de vacances fins al 13! :D

Vientomi ha dit...

Vinguin d'on vinguin els contes africans m'agraden ;-)

Jordi Ferrer ha dit...

Boníssim aquest conte!
M'has resolt un dels meus dubtes transcendentals... ;)

Lyd ha dit...

jajaja! Quin conte més bonic! Quan tingui que explicar-li contes al meu petit ja sé on els aniré a buscar... al blog de la Laura!!!

Moltes gracies!