26.5.09

Jocs de guerra


"Jocs de guerra, cosa d'infants" és un llibre fet a partir de dibuixos i testimonis dels menors soldats de la casa d'acollida que té la fundació akwaba a Costa d'Ivori.

Estava al costat de contes infantils pel què en un primer moment vaig pensar que era un llibre infantil, tot i que el títol em va impactar i em va semblar poc adequat per nens i efectivament no ho és. El vaig comprar el diumenge i me l'he fulminat ja... és curtet però intens.

Històries que van ocórrer durant la crisis (la guerra que va haver-hi a costa d'ivori des del 2002 fins al 2007), acompanyat de dibuixos que els nens feien quan els proposaven un tema, per exemple: el rol de la dona durant la crisi o què vas veure durant la crisi.

Nens soldat, nens assassins, nenes violades, assesinats, saquejos, fills no desitjas... buff.

És un llibre dur, molt dur, el més dur que he llegit mai, inclús bastant més que las fronteras se cruzan de noche. No estic segura si les històries són reals 100%, però les autores l'han escrit basant-se en el què els han explicat els nens i nenes de Bouaké (Costa d'ivori).

Si algú el vol llegir, abans autoanalitzeu-vos per saber fins on arriba la vostra sensibilitat, perquè en vaig llegir un parell de paràgrafs a en Manel i em va demanar siusplau que no n'hi llegís més.

.

4 comentaris:

Nür ha dit...

Aleshores ni ho intentaré.
Ufff, soles d'imaginar-m'ho ja tinc un nuc al cor.
Un petó!
Nür

Tuà ha dit...

Jo em sembla que passo també, de vegades la ment necessita un respir malgrat la vida no se'n permet ni mig...

Bet ha dit...

Miraré a veure si el trobo a les biblioteques públiques de Girona... és un truc que tinc per llibres que sé que em tocaran el cor. Els llegeixo a trossets, a la biblioteca. Com que és un lloc públic, no em permeto el plor...

Elisabeth ha dit...

Laura,
Nosaltres al final vàrem comprar un conte infantil a la paredeta de la Fundació Akwaba.És molt maco i ple de colors!Per llegir "Jocs de guerra" esperaré una mica....Ara estic massa sensible!