13.5.09

Contes sobre l'adopció.


Aquesta entrada és per demanar ajuda:

Necessito trobar algun conte per regalar a en Roc, ara té gairebé dos anys i mig, per tan, si no hi ha cap contratemps quan arribi el seu cosinet, en tindrà prop de quatre.

Ja fa temps que n'està al corrent, sap que tindrem un nen, i ja té el conte personal més que fullejat... però diumenge, quan la seva mare li va dir que tindríem un nen, em va tocar la panxa, jeje... per tan, crec que és l'hora de començar-li a ensenyar en forma de conte què és l'adopció.

Si a més a més de parlar d'adopció, el conte parla del color de la pell, doncs millor que millor.

Per nadal li vam regalar un conte-puzzle de el libro de la selva, que la psicòloga ens va dir durant els cursos de formació que era bo per fer aquesta funció.

He estat donant una ullada a la biblioteca abay però estic perduda perquè n'hi ha molts ... socorro!!! Necessito recomenacions de les que ja heu passat per això, sigui amb els nebots o amb el germà gran.

Gràcies per avançat.


.

12 comentaris:

xino xano cap a Xina ha dit...

Dons si Laura , vull fer una entrada amb diversos contes que he anat trovant per el Marçal , n ´hi ha de molt interesants pero sobre tot ´n ´hi ha un que crec que por ser força adeqüat és el Els tiets volen adoptar un nen , pertany a una col.lecció que es diu en Pau i la Laia i aquest és el núm 3 de la editorial Eumo . Els dibuixos són de la Pilarin Bayés i a més tracta el tema d´altres races perque les nenes venen de xina . A mi m´agrada molt un que es diu I VA ARRIBAR LA MEVA GERMANA ,editorial zendrera zariquiey

Tuà ha dit...

El de Els tiets volen adoptar un nen li vaig regalar a la meva nebodeta però no se si és el millor... el vaig comprar compulsivament jejeje

Mari y Vicente ha dit...

Laura, cuando puedas te pasas por mi blog, hay algo para ti, un besazo

Bet ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Bet ha dit...

Ostres, sí que sóc novata, no sé pas què he tocat que se m'ha esborrat l'altre comentari que t'havia escrit.

Et deia que em fa pensar que tenim nebodetes a les que també els ho haurem de dir. Els pares ho saben però vam decidir que a les nenes els ho diríem més endavant.
En tema llibres i contes no et puc pas ajudar, encara sóc analfabeta en aquest tema. Gràcies a vosaltres vaig omplint la llibreta amb llistes de llibres que hauré de llegir un dia o un altre!!!

Monika ha dit...

Jo tenia un link amb molts llibres de com explicar temes "delicats" als nens, l'haig de buscar... però te'l trobaré...

Anònim ha dit...

Hola Laura, jo també em dic Laura i sóc mama d'un nen adoptat que es diu Roc! M'encanten els contes i intento arreplegar tot el que fa referència a l'adopció:
-Anem a buscar l'Aruna (ed. Zendrera Zariquiey)
-Busco una mare (ed. La Galera)
-Torna'm a explicar la nit que vaig néixer (ed. Serres) Aquest és un dels meus preferits, boníssim pels adults!
-T'estimo amb bogeria (ed. Serres)
-Col·lecció Vaig arribar de..... (ed. la Galera)
-Els quatre Viatgers (ed. La Magrana)
-La història de l'Ernest (ed. Vaixell de Vapor -primers lectors) Aquest és el meu prefert, el vaig llegir a l'escola quan començava a llegir i ara se'l llegeix el meu fill de gairabé 7 anys! És genial!
-Els tiets volen adoptar un nen (ed. Eumo)
-Els dos aniversaris de l'Estrela (ed. La Galera)
Crec que val la pena anar-los col·leccionant tots, no te'n sabria recomanar cap de concret.
Sort i felicitats pel Blog!

Monika ha dit...

Has mirat al blog de Adopteca?

Jordi Ferrer ha dit...

Et passo una llista de contes infantils que he trobat en xarxa per correu.
A mi m'ha cridat l'atenció GÍNJOL d'Anne Wilsdorf Ed. Destino (YUYUBA en castellà). Ambientat a l'Àfrica i sembla que té bones il.lustracions, molt natural i amb tocs d'humor. L'únic inconvenient és que és per a nens d'uns 5-6 anys (costa molt trobar contes per a nens més petits!).

Laura ha dit...

Gràcies a tots pels suggeriments!

Elisabeth ha dit...

Hola Laura!
Al final del curs de formació ens varen donar un llistat amb llibres que parlaven de l'adopció, tant per nens com per adults. I ens els varen deixar fullejar. A mi em van agradar molt dos: “Yuyuba” d’Anne Wilsdorf (2000) Barcelona Destino i “Los colores de Mateo” de Marisa López (2003) León Everest. Crec que qualsevol dia d’aquests, me’ls compraré!

sandra ha dit...

Desprès de tant de temps no se si encara busques contes que parlin de l'adopció. Jo et recomano un, no es ven, no està imprès, l'escrit jo i el pots descarregar gratuitament a la web www.joescric.com. El meu nom es Sandra Torres Salido busca'm a autors, el conte és diu "El nen Sindria"
Espero que us agradi