21.9.10

Nollywood


Nollywood es la industria nigeriana del vídeo domèstic. Sense cap ajuda oficial ni extrangera, ha superat tan les produccions americanes de Hollywood com les de Bollywood, la indústria cinematogràfica de la Índia. Amb una producció anual de més de 1200 llargmetratges en vídeo, Nigèria s'ha convertit en el primer productor mundial de pel.licules.


Segons el diario Nigerià, The guardian, aquest fenòmen ha surgit a causa de la inseguretat i la debilitat de la moneda local, la naira, davant del dòlar, que impossibilita una producció per grans sales de cinema. A Nollywood coexisteixen pel.licules de tots els gèneres realitzats amb uns minusculs pressupostos.


Els protagonistes acostumen a ser objecte de persecussions extraordinaries, victimes d'inverosímils encantaments o gigantesques catàstrofes, amb un tema recurrent: l'esterilitat de la dona. A les pel.licules filmades al nord, haussa i musulmà, és un imán qui serveix de guia espiritual. Al sud cristià, sovint es tracta d'un pastor que dóna consol o expulsa els dimonis i s'hi enfronta, ell o la protagonista.


La popularitat d'aquestes pel.licules no para de créixer als paisos de l'àfrica subsahariana. Un dels motius és el baix preu de les pel.licules i dels reproductors. Les televisions locals també s'han implicat fent que Nollywood es faci popular.


El public s'identifica molt amb les llengües, intrigues i dilemes diaris dels protagonistes de les pel.licules, aquest fet ha suposat també un àuge a la industria d'aquest cine.


Avui en dia, d'una pel.licula poc interessant de Nollywood se'n venen una mitjana de 20.000 copies.

Alguns títols que buscaré per veure:


-Living in Bondage (Viure en l'esclavitud), de Kenneth
-Igodo, Land of the Living Dead (Igodo, terra de fantasmes), de los directores Don Pedro Obaseki y Andy Amenechi.
-Ninety degrees (Noranta graus) de Mark Kubare.


i segur que en trobaré més.


Gràcies Jordi per parlar-me de Nollywood.;).

1 comentari:

Lyd ha dit...

I gracies a tu per palar-nos a nosaltres! Sempre s'aprenen coses noves... nm'agraden les pelis de Bollywood però no tenia ni idea de la existència de Nollywood!!!!