27.10.09

Properament: vacuna per la malaria

Ahir vaig escoltar a les notícies que pel 2011 es preveu tenir a punt una vacuna per la malaria, una mooolt bona notícia! ja que cada any aquesta malaltia mata unes 900.000 persones, la major part nens menors de 5 anys.


S'han fet estudis en 7 països africans a més de 16.000 nens i es preveu efectiva.


La meva poca fe amb els alts càrrecs, siguin polítics, directius de farmacèutiques, etc... fa que em vingui una pregunta al cap... com s'administrarà aquesta vacuna? a qui? qui la pagarà? servirà realment per salvar vides a àfrica? o només els han fet servir per conillets d'índies? serà tan cara que no se la podràn pagar? passarà com amb el cinturó de la meningitis?


Vull pensar que si, que servirà pel què ha de servir i que arribarà a tothom tinguin el nivell social que tinguin... però m'he convertit en una incrèdula... i em fa por que només serveixi per vacunar-nos als turistes del primer món que viatgem a un païs amb risc de malaria...


Foto: mapa de països amb risc de malaria. (en taronja)

2 comentaris:

Jordi ha dit...

Jo també vaig pensar que era una gran notícia quan ho vaig sentir. Tanmateix després no cal donar gaires voltes per concloure que Àfrica, el banc de proves de sempre, no tindrà recursos per comprar la vacuna i només servirà per quan hi anem els d'occident de vacances.
Espero anar errat...

Vientomi ha dit...

Les dues cares d'una mateixa moneda...