14.4.09

Dos llibres més...

Fa un parell de setmanes, vaig veure una amiga que feia temps que no veia, acostumavem a parlar de llibres...i després de posar-nos al dia d'altres temes em diu: què has llegit ultimament? què em recomanes? Vaig haver de pensar una estona i em vaig donar compte que amb la lectura també he estat monotema ultimament. He decidit que he de fer un descanset... no puc estar d'aquí a que arribi el nen llegint única i exclusivament llibres d'adopció, no pot ser sa!

Així que ara que vé Sant Jordi i tindré molts llibres per triar, aprofitaré per fer-me algun auto-regal d'algún llibre i desconnectar una mica, que ho necessito.

Aprofito però, per deixar plasmats aquí al blog, els llibres que he anat llegint i que encara no havia actualitzat.

L'ALTRA CARA DE L'ADOPCIÓ



SINOPSI: Aquest llibre s’ha escrit amb dos propòsits clars. D’una banda, donar una informació psicològica bàsica sobre les necessitats d’un nadó per poder-se desenvolupar com a persona, sobre els efectes que la desatenció d’aquestes necessitats li poden produir, sobre la influència del psiquisme en la infertilitat i, finalment, sobre els requisits que les persones que desitgen adoptar haurien de tenir per poder-se fer càrrec d’un infant amb greus carències emocionals i, sovint, també físiques.

D’altra banda, el segon i potser més significatiu propòsit d’aquest llibre –que pot venir de nou a més d’un lector--, és informar adequadament sobre els aspectes més desconeguts del món de l’adopció. Tothom ha d’assumir que ser pares adoptius té aspectes molt diferents de ser pares biològics i que, precisament per això, pot ser necessari comptar amb algun tipus d’assessorament per anar entenent les diferències, així com el significat de determinats comportaments dels infants, de vegades ben sorprenents, i poder construir en bones condicions els fonaments de la futura família.
El recomano, si, tot i que només parla de la cara amarga de l'adopció. Potser el meu error va ser llegir-lo mentre estava amb les entrevistes del CI, ja que entre les psicòlogues i el llibre, m'he preparat pel pitjor, i potser tampoc cal arribar a aquest extrem, jeje.

LA AVENTURA DE CONVERTIRSE EN FAMÍLIA:



Desde los problemas con el sueño durante la adaptación hasta cómo hablar con nuestros hijos sobre sus orígenes. Una guía práctica y útil parapadres que han adoptado o van a adoptar un hijo.

Molt interessant i molt recomenable! És una guia pràctica, amb tot el significat que té la frase "guia pràctica".

Amb el pack hi vaig comprar "adopción y escuela" però... com he dit necessito un descans, el llegiré més endavant.

Els podeu comprar aqui


.

5 comentaris:

Nür ha dit...

El primer no el coneixia... potser el compre i el segon el tinc vist, però encara no m'havia decidit a comprar-ho. Ara el compraré segur!
Moltes gracies per les sempre utils sugerencies!!
Petons,
Nür

Monika ha dit...

Tots 2 formen part de la meva biblioteca, si vols més títols, en tinc un quants...

Mari y Vicente ha dit...

Hola Laura, que si que soy yo. He estado unos días con el ordenador estropeado, y acabo de leer tu mensaje. Si es que nos vamos encontrando por todos lados, jejejeje.

Por cierto, cruzaremos los dedos para mañana y lanzaremos el grito de guerra ¡¡¡Bon dia!!!

Un besazo,

Mari

Tuà ha dit...

El de Carme Vilaginés encara que durillo em agradar molt llegir-lo. El vaig acabar just abans de començar entrevistes.
El d'adopció i escola m'interessa, el poso a la cua de llibres que vull llegir, perquè ara estic en plan parèntesi, i es que tens tota la raó no es pot llegir només sobre això sinó ens podem tornar "lelas"

Tuà ha dit...

16-4-09 energia +!