27.10.08

Jeroglífics...


Quan vam començar a buscar informació sobre l'adopció ens van indicar que ens havíem de dirigir a ICAA ... ¿¿¿??? d'acord, ens vam dirigir a ICAA i ens van explicar que hauríem de treure el CI... ¿¿¿??? i que per fer-ho, ens evaluarien els professionals d'una ICIF... ¿¿¿??? i un cop obtinguéssim el CI, el ICAA l'enviaria a la ECAI...¿¿¿??? sembla o no sembla un jeroglífic?
Per tan aquesta entrada és per posar nom a aquestes lletres per informar una mica als qui no estiguem ficats en aquest món.
ICAA: Institut català de l'acolliment i l'adopció.
L'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció (ICAA) es va crear per la Llei 13/1997, de 19 de novembre, amb la finalitat de contribuir a potenciar una política global d'acolliment simple en família aliena i d'adopcions i d'agilitzar els processos de valoració de la idoneïtat de les persones o famílies que opten per l'acolliment o per l'adopció i també de tramitar, quan correspongui, l'adopció internacional. En l'àmbit de l'adopció internacional, l'ICAA és l'organisme competent a Catalunya. L'Institut facilita tota la informació relativa a les adopcions per mitjà de la seva web, per escrit o bé en sessions informatives en grups. La informació relativa als acolliments familiars s'ofereix de manera individual a les persones o famílies que hi estan interessades.
CI: Certificat d'idoneïtat.
Document clau i necessari per a l'adopció d'un menor d'un altre país. El procés de la resolució d'idoneïtat per a l'adopció internacional ha obtingut la certificació de qualitat ISO 9001.
ICIF: Instituts col.laboradors d'integració familiar.
Els encarregats de fer les valoracions, els informes psicosocials i les visites domiciliars per tal de determinar si el CI ha de ser positiu o negatiu.
ECAI: Entitats col.laboradores d'adopció internacional.
Entitats privades acreditades per l'administració que s'ocupen de la legalització i l'enviament d'un expedient d'adopció.
I per ultim... la nostra ecai és:
IPI: Associació iniciativa pro infància.

3 comentaris:

Mariluz ha dit...

Ja, ja... Gràcies, Laura. De fet si que ho són de difícils!
Ha sigut de molta ajuda!
Mariluz

el fil vermell ha dit...

Aquest tmb va ser el meu poblema al començament xq a totes webs em sortien aquestes inicials! jaja.

Ara ja son mes que familiars!

Anna.

Mariajo ha dit...

Hola Lauri! Realment són difícils... Jo que treballo en aquest àmbit ja em costa, de vegades. Però en Gabi... és féia uns embolics!!
En relació al programa, és de disseny d'imatges, no d'espais. És de disseny gràfic, el que estem fent és "dibuixar" una paret, el que pintarem. Tenia algunes idees i ara les estic posant sobre el programa. Et recomano el web: www.decopeques.com, hi ha moltes idees. De tot tipus, és clar, i per tots els gustos, però nosaltres hem tret alguna idea.
Una abraçada,
Mariajo