29.9.11

Color carn.

Avui he de parlar amb la mestra sobre aquest tema... així que he trobat aquesta vinyeta per internet, la he tunejat una mica i la adjuntaré a les explicacions que li he de donar.









3 comentaris:

Lyd ha dit...

Jo he pensat en això moltes vegades... fins i tot ho vaig sentir fa pocs dies a la tele, mentre veia atletisme on hi ha molts esportistes negres...
No sé què fer, si dir-li a la mestra o deixar-ho passar. El meu fill té molt clar quin es el color carn i no li sembla extrany... però ara que ho penso al parlar en català a l'escola de vegades no tradueix i no sap ben bé el que està dient en castellà i potser es per això que no li crida l'atenció. Però a mi sí, es clar.

lalala ha dit...

Quan en Roc feia P3, la mestre ens va explicar que en una reunió havia sorgit el tema i que entre totes van decidir que li dirien "rosa claret".... Jo ho vaig agrair....pero per a mi això és l'etern dilema... Els nens en el seu entorn no trobaran sempre gent tan "delicada" ahora d'utilitzar les praules...Jo els he explicat que a aquest color hi ha qui en diu color carn perque no es ni rosa ni taronja ni blanc i que fa referencia a la pell blanca. Evidentement es un nom poc encertat però com que el seu ús està molt extès, millor que sàpiguen de que va.

Anònim ha dit...

L'altre dia vaig descobrir una marca de colors que han fet un estoig de color carn de molts colors diferents, i em sembla una cosa xula per treballar a classe. Potser ho portaré a l'escola quan el Roc hi vagi, perque segur que hi ha molts colors carns avui en dia a les escoles, no només pels nostres nens, sinó per els nens inmigrants, o els nens d'aquí.
La meva neboda es nascuda aquí de pares blancs, i en canvi, te la pell del mateix color que el Roc, si els veus junts semblen germans. També he de dir que ella mai s'ha sentit malament perque el color carn no fos exactament el seu color de carn.
Pensant-hi ara, tampoc mai ningú li ha fet un lleig en la meva presència, i l'he tingut molt amb mi, i al Roc tot sovint li fan, tenint tots dos el mateix color. Curiós.