24.2.11

English for little people


L'idioma matern d'en M a part de l'Igbo és l'anglès. Està clar que l'Igbo serà dificil mantenir-li (tot i que conec un igbo alt, guapo i inteligent que de tan en tan n'hi parlarà) però si que ens agradaria que no perdés l'anglès.


Fa tres setmanes que en M i jo anem a classes d'anglès... bé, el que hi va és ell, jo li faig companyia. Una hora a la setmana.


Canten, expliquen històries i aprenen anglès jugant... és una academia en la que podem anar els pares, tot i que a l'edat d'en M els nens ja van sols... els vam explicar el cas i els vam comentar que no voliem de moment deixar-lo sol, sense nosaltres (encara que només sigui una hora setmanal) i s'han ajustat als nostres plans i fem les classes particulars.
Com que en M ja parla anglès i com que el temari dels 2 anys que és el que li pertocaria parla de xumets, biberons, etc... (temes que a ell li són desconeguts) i donat que hem començat a mig curs, hem començat pel tercer trimestre del curs dels 3 anys... si anem bé, ens agrada i ell disfruta, l'any que vé ja podrà anar sol amb el grup dels altres nens i tornarà a fer el curs dels 3 anys, començant des del principi, encara que el tercer trimestre el repetirà...
L'acadèmia és http://www.kidsandus.es/
A part, la poca tele que mira, la mira en anglès... els dibuixos o alguna pelicula.
A vegades em sap greu que això pugui fer que el català el porti una mica més enrere... però hem decidit prioritzar que no perdi la seva llengua materna i tot i així sorpren i fa riure, que el què fa un mes era un 'dog' (s'enfadava si li deies que era un gos) ara a classe d'anglès quan li ensenyen la foto d'un dog, contesta 'gos!!' jajaja
.


3 comentaris:

Lyd ha dit...

Doncs sí que està bé que no perdi l'naglès... sempre que ell vulgui continuar utilitzant-lo i aprenent-lo. L'igbo imagino que serà difícil de no perdre, com pel meu fill el sidamo o l'amàric (ja magradaria a mí que els mantinguès i aprendre jo mateixa amb ell...)

Però l'anglés tard o d'hora el tindrà present a la seva vida, és inevitable. En M ja té molt adelantat aixís que està molt bé que faci aquestes classes i segur que li venen molt bé per relacionar-se i fer molts amiguets!!!

Petons!

Monika ha dit...

Ho coneixes?
http://supersimplesongs.com/

Laura ha dit...

Hola Laura!

Quina enveja sana em feu aprenent anglès! Nosaltres ho vam intentar igual amb en Jacob però amb el francès, i tot i que jo també estava allà amb ell no hi havia manera. Només va aguantar una setmana. Es posava a plorar pq no hi volia anar i ara quan algú li parla francès fa veure que no escolta i no contesta, es queda mut (cosa rara en ell que no calla en tot el dia), tot i que sabem que ho entén. Ens van dir que era normal que ho rebutges.

Molts petons pels 3!

Laura