23.4.10

Diversitat, som diferents, únics i especials.

Si hi ha alguna cosa que m'encanta comprar durant aquesta llarga espera són llibres i contes per ell/a... i avui que és Sant Jordi no podia ser menys... i l'escollit ha set aquest, un llibre sobre la diversitat, que com més me'l miro més m'agrada.

Hi ha dues persones iguals?
Es poden tenir dues mares?
Podem llegir amb els dits?
Quins són els nostres drets?
...

Parla de les nostres diferències, tan emocionals com físiques, de com som únics i especials per ser com som... parla del nostre ADN, de perquè som així però també parla de com ens podem assemblar a algú sense tenir els mateixos gens... parla del racisme i la inmigració, de quins motius poden fer que algú hagi de canviar de païs o de lloc on viure i de com ens podem ficar a la seva pell per entendre'ls una mica... parla dels diferents tipus de familia, de que hi ha famílies de dos pares o dues mares, families monoparentals, families d'acollida, families adoptives... parla de les religions, explica els tipus de religions que hi ha.... parla de les minusvalies físiques i psiquiques, del llenguatge de signes, dels nens soldat ...

... i tot això sense donar més importància a una cosa que l'altra. Segurament tardaré anys a treure-li tot el fruit... no és un conte per nens massa petits, però crec que és un llibre que m'acompanyarà bastant per treure idees per fomentar l'autoestima del nostre fill/a.

A més vé acompanyat per un joc on els nens (o jugadors) s'han de posar a la pell del seu amic o amiga per encertar les preguntes.

.

3 comentaris:

Gisela ha dit...

Hola,
Aquest llibre té una pinta genial, me l'apunto a la llista de compra!

lalala ha dit...

Quina pinta! I que complert, no? Jo també me'l apunto!

Bet ha dit...

Laura, encara que triguis anys a ensenyar-li amb ell o ella, segur que tots aquests llibres ens aporten coses a nosaltres, els grans, i valen tant la pena...

Bet